Rente Banksparen

Vergelijk de hoogste rente met banksparen

Banksparen

Fiscale voordelen met banksparen
Banksparen is een spaarvariant waarbij u kunt profiteren van flinke fiscale voordelen.  Zeker wanneer u wilt sparen of beleggen voor een hypotheek, uw pensioen of een uitvaart is dit een aantrekkelijke met een aanzienlijke rente en voordelen. U stelt vooraf een vast doel waarvoor u een rekening aangaat en profiteert hiermee van een behoorlijk belastingvoordeel. Voorheen werd banksparen vaak lijfrentesparen genoemd. Het gaat hierbij om een vergelijkbare rekening met een andere naam.

Spaardoelen
Het geld dat u stort staat voor een bepaalde tijd vast op een geblokkeerde rekening. U kunt hier niet zomaar bij. U kunt het bedrag ook beleggen, anders dan de naam banksparen daadwerkelijk doet vermoeden. Het bedrag blijft hierbij uiteraard wel voor bepaalde tijd vast staan. Toch is het niet toegestaan om met elke willekeurige reden een bankspaarrekening te open. Dit kun u bijvoorbeeld doen voor aflossing van een hypotheek. Ook wanneer u bijvoorbeeld een pensioentekort wilt aanvullen kan banksparen erg interessant zijn en u geld opleveren/besparen. Mocht u graag een bedrag opzij willen zetten voor uw uitvaart dan is het ook mogelijk. Evenals bij een ontslagvergoeding. Profiteer hierbij van een hoge rente.

Sparen
Banksparen is mogelijk vanaf 2008 en in het leveren geroepen door het kabinet. Dit om meer concurrentie te geven aan verzekeringsmaatschappijen. Banksparen maak het mogelijk om fiscaal aantrekkelijk te sparen voor een pensioen op hypotheek. Vanaf 2010 is het ook mogelijk om voor uitvaartproducten en voor stamrecht voor ontslagvergoedingen te sparen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld een gouden handdruk.